Random header banner 1 Random header banner 2 Random header banner 3 Random header banner 4 Random header banner 5

Mieskonmäen kyläkoulu

 

Mieskonmäen kyläkoulu toimii yli 100-vuotiaassa koulutalossa. Ulkoasultaan kunnostettua koulurakennusta on remontoitu myös sisäpuolelta vastaamaan kasvaneen oppilasmäärän tarvetta. Lisäksi piha-alue on kunnostettu monipuoliseksi lähiliikuntapaikaksi. Leikki- ja pelikentät on uusittu ja rakennettu valaistu pururata. Opettajia koululla on kaksi sekä koulunkäyntiavustaja ja oma keittäjä.

Lue lisää koulun kotisivulta

Päivähoito

Kylällä ei toimi tällä hetkellä kunnallista perhepäivähoitajaa.

Lue lisää Joutsan kunnan sivuilta

Puulan seutuopiston piirit

Puulan seutuopisto on Joutsan, Toivakan ja Kangasniemen kuntien alueella toimiva kansalaisopisto, joka tarjoaa mahdollisuuksia elinikäiseen itsensä kehittämiseen sekä lisää kuntien asukkaiden viihtyvyyttä tarjoamalla mahdollisuuksia luoda sosiaalisia kontakteja. Opistossa voi opiskella monia oppiaineita eri aloilta. Opisto tarjoaa myös taiteen perusopetusta Musiikkikoulussa Joutsassa ja Toivakassa sekä Taidekoulussa Joutsassa, Toivakassa ja Kangasniemellä. Opetustarjonnassa huomioidaan asukkaiden toiveet ja opiskelijoiksi ovat tervetulleita kaikki - vauvasta vaariin!

Mieskonmäessä koululla toimivat piirit: viikoittain naisten ja miesten sekaliikunta, harvemmin kokoontuvat tilkkutyöt/ompelu/vaatteiden tuunaus.

Lue lisää seutuopiston sivuilta

4H on itse tekemisen iloa!

4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta. Lapsen ja nuoren kehitysvaiheet huomioon ottavassa toiminnassa opitaan itse tekemällä. 4H-kerhossa omaksutaan käytännön taitoja ja tietoja koulutetun ohjaajan tuella. 4H-koulutukset ja -kurssit syventävät nuoren osaamista. Toiminnassa saadaan valmiuksia yrittäjyyteen ja työelämään.

Lue lisää 4H:n sivuilta

Kirjasto

Kirjasto Mieskonmäen lainausasema, Mieskonmäen koululla. Kirjastokorttina käy tavallinen Keski kirjaston kirjasto kortti (sama kun Joutsassa).

Avoinna kouluvuoden aikana maanantaisin klo 10-12.30. Avoinna kaikelle kansalle (myös muille kun oppilaille) Lainaajat/lehtien lueskelijat pienimmästä suurimpaan tervetuloa!

Koulun lomien aikana suljettu.

Lue lisää kirjaston sivuilta

Mieskonmäen vesiosuuskunta

Mieskonmäen vesiosuuskunta hoitaa vesihuoltoa. Vuonna –99 aloitetut vesihuoltotyöt turvaavat yli 90 kiinteistön veden saannin. Jatkoa suunnitellaan ja rakennetaan tarpeen mukaan. Verkostoa on noin 48 km eri puolilla kylää.

Lisätietoja antaa osuuskunnan toimitusjohtaja Martti Kuitunen, puh. 0400 344 415.

Mieskonmäkeläisiä luontokohteita

Mieskonmäestä löytyy useita hyviä luontokohteita retkeilijöille.

Keskisenlampi on Joutsan arvokkain lintupaikka.

Lue lisää

Riionlampi on myös luonnonsuojelualuetta ja lintupaikka.

Lue lisää

Saposelkä on Suonteen puolella muuttolintujen levähdysaluetta.

Lue lisää

Kälkänsuon-Lehmonsuon suojelualueella on suotyypiltään monipuolisia keidassoita.

Lue lisää